Ons Nieuws


gelukkige klant - vrijdag 8 augustus 2014

e Blije Big

Door Marieke

Mijn jongste dochter wil voor haar zesde verjaardag het kinderfeestje op een boerderij vieren. Op internet ontdek ik biologische boerderij De Blije Big. Het lijkt me wel wat en het feestje wordt dus geboekt.

Het is maart, we hopen op een glimpje van het voorjaar, maar de regen klettert tegen de ramen en het is waterkoud. Boer Jens, zoon van de eigenaren en getooid in blauwe overall, wacht ons op en beantwoordt onze bezorgde blik. ‘We passen het programma wel aan, komt goed.’ Met een schuin oog kijkt hij naar de buienradar die niets dan regen voorspelt. Tien jongens en meisjes, die geen boodschap hebben aan het weer, staan ondertussen te popelen om met boer Jens de boerderij te gaan verkennen.

AANBOD

Jens blijkt een boer met didactische vaardigheden te zijn. Zijn verhalen over de boerderij maken indruk op de kinderen. Hoogtepunt is het bezoek aan het binnenverblijf van de varkens. Het biologische varkensvoer is zo zuiver dat het door mensen kan worden gegeten. Boer Jens voegt de daad bij het woord. Na een moment van vertwijfeling wagen de eerste kinderen zich ook aan de varkenskorrels. De imposante varkens komen nieuwsgierig kijken. Boer Jens voert de spanning op: ‘Wie durft er in het hok bij de varkens? En wie durft met mij door het varkensluik naar het buitenverblijf te kruipen?’ Een paar durfals wagen zich tussen de varkens en de rest blijft op veilige afstand toekijken. Het feest wordt compleet met een kruiwagenrace, het bekijken van de enorme stieren in de wei, het spelen in de hooiberg en natuurlijk ranja en cake.
 

PLUS

De passie voor het vak van het biologisch boeren straalt van De Blije Big af. Geheel terecht ontvingen ze in 2012 de hoogste waardering van de gemeente Eindhoven in de categorie Duurzame Ondernemer. Het was leuk om mee te maken dat ook de zoon van de familie die passie deelt en met zoveel enthousiasme de kinderen een kijkje gaf in het boerderijleven. Een paar weken later treffen we boer Jens, dit keer getooid met keukenschort, aan in een kraampje op de FeelGood Market. Het broodje biologische hamburger, vers gebakken door boer Jens zelf, smaakte uitstekend.
 

MIN

Wat moet je schrijven over verbeterpunten als het om zo’n sympathiek bedrijf van een hardwerkende familie gaat? De Blije Big verdient vooral aanmoediging om op de ingeslagen weg door te gaan. Dit soort boerenbedrijven zijn een aanwinst voor elke stad.


Terug naar de vorige pagina >